750 gr. Dana kıyması (iki kere çekilmiş)
2 su bardağına yakın ince bulgur
4 adet yumurta (1 tanesi hamura)
1 avuç ceviz içi
2 adet soğan
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 kahve kaşığı kimyon
1 kahve kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı margarin
1 bardak ayçiçek yağı
2 kahve kaşığı karabiber
2 kahva kaşığı tuz
Hazırlanışı: Öncelikle
ince doğranmış soğan, çam fıstığı, margarin ile kavrulur. Kıymanın yarısı ilave
edilir. Suyunu çekince, tuz, karabiber, kimyon, doğranmış ceviz, kuş üzümü
konup karıştırılır.ince bulgur ile kıymanın diğer yarısı, tuz, karabiber,
kırmızı biber ve bir yumurta, ara sıra su serperek iyice yoğrulur. Yumurtadan
küçük parçalara ayrılıp avuç içinde parmak yardımı ile mümkün olduğu kadar ince
açılır. Hazırlanan iç doldurulup delik kapatılır. Islak avuç içinde sıkılıp
düzeltilir. 4 kaynar az tuzlu suda birkaç dakika haşlanır (suyu fazla kaynatmamalı).
Delikli kepçe ile alınıp, ılınınca çatalla çırpılmış yumurtaya batırılır.
Kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun.
Not: Ayçiçek
yağı yerine zeytin yağıda kullanabilirsiniz.
0 Yorumlar