Yöresel İçli Köfte Tarifi

Malzemeler:
750 gr. Dana kıyması (iki kere çekilmiş)
2 su bardağına yakın ince bulgur
4 adet yumurta (1 tanesi hamura)
1 avuç ceviz içi
2 adet soğan
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 kahve kaşığı kimyon
1 kahve kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı margarin
1 bardak ayçiçek yağı
2 kahve kaşığı karabiber
2 kahva kaşığı tuz
Hazırlanışı: Öncelikle ince doğranmış soğan, çam fıstığı, margarin ile kavrulur. Kıymanın yarısı ilave edilir. Suyunu çekince, tuz, karabiber, kimyon, doğranmış ceviz, kuş üzümü konup karıştırılır.ince bulgur ile kıymanın diğer yarısı, tuz, karabiber, kırmızı biber ve bir yumurta, ara sıra su serperek iyice yoğrulur. Yumurtadan küçük parçalara ayrılıp avuç içinde parmak yardımı ile mümkün olduğu kadar ince açılır. Hazırlanan iç doldurulup delik kapatılır. Islak avuç içinde sıkılıp düzeltilir. 4 kaynar az tuzlu suda birkaç dakika haşlanır (suyu fazla kaynatmamalı). Delikli kepçe ile alınıp, ılınınca çatalla çırpılmış yumurtaya batırılır. Kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun.
Not: Ayçiçek yağı yerine zeytin yağıda kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar