Malzemeler:
1,5-2 su bardağı ince bulgur
3-4 çay kaşığı acı kırmızı biber
2 çay kaşığı karabiber, tuz
2 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı biber salçası
1 soğan
Salatası için:
8-10 tane taze soğan
1 demet maydanoz
4-5 çay kaşığı sumak
yarım kahve fincanı zeytinyağ
1 limon, tuz
Hazırlanışı: Kıyma,
rendelenmiş soğan, bulgur, kırmızı biber, kimyon, tuz, karabiber ara sıra su
serperek iyice yoğrulur. Biber salçası ile de yoğrulduktan sonra avuç içinde
sıkılarak küçük köfteler yapılır. Servis tabağına dizilir. 3 taze soğan ve
maydanoz ince doğranır. Kırmızı biber, sumak, zeytinyağı, tuz ve limon suyu karıştırılır.
4 köfte servis yapılırken salatası yanında verilir.
0 Yorumlar