
5-6 adet patates
1 su bardağı ince bulgur
4 adet sivri biber
11 adet taze soğan
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kırmızı biber
2 çay bardağı zeytinyağ
2 limon suyu
Tuz
Hazırlanışı: Patatesler
haşlanıp soyulur, püre makinesinden geçirilir veya rendelenir. Bulgur ayıklanıp
üzerine 1 bardak kaynar su dökülüp kapatılır. Patates, bulgur, tuz, kırmızı
biber, kimyon, zeytinyağ, doğranmış biber, soğan, maydanoz ve limon suyu
karıştırılıp yoğrulur. Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır, servis
tabağına yerleştirilir. Marul yaprakları ve çiğ köfte salatası ile servis
yapılır.
Not:
Dilerseniz 3 yumurtayı çatalla çarpıp yağda omlet gibi pişiriniz. Patatesli
bulgura ilave edip
yoğurunuz. Diğer malzemelerle harmanlayınız.
Bilgi: Bulgur
bol posalı bir besin olduğundan bağırsakların boşalmasını kolaylaştırır. Ayrıca
b grubu vitamini yönünden zengindir.
0 Yorumlar