Yarım koyun budu
2 kaşık margarin
1 kaşık salça
Tuz
Hazırlanışı: Önce
but etini alabilecek bir tencerede yağ eritilir. İyi kızarması için, etin
üzerini kaplayan ince zarı çıkarmadan etin iki tarafı iyice tuzla ovulur ve
yağda kızartılır. 3 yarım fincan su ile sulandırılmış salça konur. Biraz sonra
da 3 4 bardak sıcak su ilave edilip kapak örtülür. Orta ateşte 2 saat pişirilir
(et yağına kalmalıdır). Biraz soğuyunca dilimlenip servis tabağına
yerleştirilir. Üzerine tenceredeki salçalı yağ gezdirilerek dökülür. Etin
yanına havuç, bezelye soteleri, patates tavası veya patates püresi konarak
servis yapılır. Afiyet olsun.
Not: Rosto,
but etin kemikleri çıkarıldıktan sonra rulo şeklinde bağlanarak da aynı şekilde
pişirilir. Kuzu budu tencerede pişirmeden, fırında şöyle pişirilir: et tuzlanıp
yağlanır. Tepsiye konup fırında
ara sıra su ilavesi ile pişirilir. Yağına biraz salça
konup renklendirilerek üzerine dökülür.
0 Yorumlar