Malzemeler:
3 yumurta (1 tanesi hamurda, 2 tanesi köfteyi
kızartmada).
5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (150 gr.)
Yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı un
Galeta unu
1 bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı.
Tuz
Karabiber.
Hazırlanışı: Öncelikle
patatesler güzelce yıkanır, haşlanıp
soyulur ve rendelenir. Soğuyunca 1 yumurta, tuz, karabiber konup yoğrulur. Yumurta
büyüklüğünde parçalara ayrılıp, avuç içinde kayık gibi açılır. İçine peynir
maydanoz karışımı konup kapatılır. Hafifçe sıkılıp şekil düzeltilir. Önce una,
sonra çatalla çarpılmış yumurtaya ve galeta ununa batırılıp kızgın yağda pembe
kızartılır. 5 fazla yağını alması için delikli kepçe ile kağıt üzerine
çıkarılır. Afiyet olsun.
Not: Peynir
yerine kıymalı iç de konabilir. (kıyma, soğan, maydanoz, tuz, karabiber
karışımı.)
İç koymadan şekil verilip, un, yumurta ve galeta ununa
batırılıp kızartılırsa patates kroket olur.
0 Yorumlar