Pratik Patates Köftesi Tarifi

Malzemeler:
6 orta büyüklükte patates
3 yumurta (1 tanesi hamurda, 2 tanesi köfteyi kızartmada).
5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (150 gr.)
Yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı un
Galeta unu
1 bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı.
Tuz
Karabiber.
Hazırlanışı: Öncelikle patatesler güzelce  yıkanır, haşlanıp soyulur ve rendelenir. Soğuyunca 1 yumurta, tuz, karabiber konup yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, avuç içinde kayık gibi açılır. İçine peynir maydanoz karışımı konup kapatılır. Hafifçe sıkılıp şekil düzeltilir. Önce una, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya ve galeta ununa batırılıp kızgın yağda pembe kızartılır. 5 fazla yağını alması için delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır. Afiyet olsun.
Not: Peynir yerine kıymalı iç de konabilir. (kıyma, soğan, maydanoz, tuz, karabiber karışımı.)
İç koymadan şekil verilip, un, yumurta ve galeta ununa batırılıp kızartılırsa patates kroket olur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar