Lezzet Dolu Rosto Köfte Tarifi

Malzemeler:
750 gr. Dana kıyına
2 dilim bayat ekmek içi
3 yumurta (2 tanesi köfte içine katı pişirilecek
2 soğan
1 yumurta akı köfte hamuruna
1 yumurta sarısı (üzerine sürülecek)
1 havuç (haşlanmış)
1 su bardağı iç bezelye (konserve)
Tuz
Karabiber
Kimyon (1 çay kaşığı)
Hazırlanışı: Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek, tuz, karabiber, kimyon ve bir yumurta akı iyice yoğurulur. Fırın tepsisinin boyundan dört parmak kısa olarak silindir yapılır. 3 ortadan boydan boya yarılıp, haşlanmış yumurta, bezelye, küçük küçük doğranmış havuç konup köfte kapatılır. Islak elle düzeltilir. Yağlanmış fırın tepsisine konup üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında, sıcaklık önce üstten verilir (çatlamaması için). Pişince servis tabağına alınıp dilimlenir. Afiyet olsun..
Notlar:
1) tepside kalan yağına bir tatlı kaşığı nişasta ve 1 çorba kaşığı salça konup bir bardak su ile
kaynatarak köftenin üzerine sos yapılabilir.
2) rulonun içine patates püresi de konabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar