Leziz Patlıcan Köfte Tarifi

Malzemeler:
500 gr. Yağsız dana kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 avuç maydanoz yaprağı,
2 adet soğan
1 kahve kaşığı karabiber ve kimyon
5 patlıcan
1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı
2 adet domates
Yarım kaşık salça
4-5 adet sivri biber
Tuz
Hazırlanışı: İlk olarak rendelenmiş soğan, kıyma, ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon iyice yoğurulur. Küçük yassı köfteler yapılır. Patlıcanların baş tarafı kesilip soyulur, boydan boya ince dilimlenir. Bol tuzlu suda yarım saat bırakılır. Yıkanıp kurulanır. Zeytinyağda kızartılıp iki tanesine bir köfte sarılıp uçları alta gelmek üzere tepsiye yerleştirilir. Her köftenin üzerine birer dilim domates ve sivri biber konur. Biraz yağ ve salçalı su ilavesiyle yavaş yavaş pişirilir. Afiyet olsun.
Not: Patlıcanların içine köfte yerine pişirilmiş parça et de konabilir.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Ayşen güleç15 Nisan 2013 02:34

    Patlıcanlı köftenin ortasından kürdan geçirsekte olur dimi ? ben biberi öyle bağlayamam :)

    YanıtlaSil