Malzemeler:
1 dilim bayat ekmek içi
1 avuç maydanoz yaprağı,
2 adet soğan
1 kahve kaşığı karabiber ve kimyon
5 patlıcan
1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı
2 adet domates
Yarım kaşık salça
4-5 adet sivri biber
Tuz
Hazırlanışı: İlk
olarak rendelenmiş soğan, kıyma, ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz,
karabiber, kimyon iyice yoğurulur. Küçük yassı köfteler yapılır. Patlıcanların
baş tarafı kesilip soyulur, boydan boya ince dilimlenir. Bol tuzlu suda yarım
saat bırakılır. Yıkanıp kurulanır. Zeytinyağda kızartılıp iki tanesine bir köfte
sarılıp uçları alta gelmek üzere tepsiye yerleştirilir. Her köftenin üzerine
birer dilim domates ve sivri biber konur. Biraz yağ ve salçalı su ilavesiyle
yavaş yavaş pişirilir. Afiyet olsun.
Not: Patlıcanların
içine köfte yerine pişirilmiş parça et de konabilir.
1 Yorumlar
Patlıcanlı köftenin ortasından kürdan geçirsekte olur dimi ? ben biberi öyle bağlayamam :)
YanıtlaSil