Özellikle çocukların bayıldığı bazı hazır gıda zincirlerinde bolca tüketilen harika bir tat. Fakat dışarıda yenilen soğan halkaları daha güzel görünse de hangi yağda kızartıldığı malum. Bu tarifler çocuklarınıza kendi elinize güvenle yaptığınız soğan halkalarını yedirebileceksiniz.
Malzemeler:
Malzemeler:
4 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
1 şişe ketçap veya 2-3 kaşık biber salçası
1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı (kızartmak için)
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Öncelikle soğan yarım halka şeklinde doğranır. Un, yumurta, tuz, karabiber
konup karıştırılır. Kızgın yağa kaşık kaşık dökülüp kırmızı renkte kızartılır. Ketçap
veya biber salçası ile servis yapılır.
Kısa bilgi: Yeşil
soğandaki c vitamini kuru soğanın iki katıdır.
0 Yorumlar