1 kg. Sebze (fasulye, kabak, yer elması, pırasa, bakla)
1/2 su bardağı zeytinyağ
2 adet soğan
2 domates veya yarım kaşık salça
1-2 çay kaşığı şeker
Tuz
Hazırlanışı:
Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve doğranır. İnce doğranmış soğan
ile zeytinyağ hafif pembe kavrulur. Kabuğu soyulup doğranmış domates veya salça
katılır. Sebzeler ve şeker ilave edilip karıştırılır. Kapak örtülüp 5-10 dakika
kavrulur. Su konup orta ateşte pişirilir (1-1,5 bardak su). Kapak aralanarak soğutulur
(kurumaması ve kararmaması için).
Dip Not:
1) Kabak pişirirken, sarımsak, maydanoz, dereotu koyunuz.
2) Pırasa ve yer elması pişirirken soğanla beraber 1-2 doğranmış
havucu kavurunuz. Sebzeyi ilave edince de yarım kahve fincanı yıkanmış pirinç
koyunuz.
3) Bakla pişirirken, 1 tatlı kaşığı un ile hazırlanmış unlu
su koyunuz (baklaya salça konmaz).
4)Düdüklü tencerede yemek pişirirken buharlaşma az olacağından
daima daha az su konulmalıdır.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar