1 kg sebze (türlü için 250'şer gr. Fasulye, bamya, kabak,
patlıcan)
250 gram Kuşbaşı et
1,5 çorba kaşığı yağ
2 adet soğan
2 adet domates veya bir kaşık salça
1-2 adet sivri biber
Tuz
Hazırlanışı:
İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur. Kabuğu soyulup
doğranmış domates veya salça konup karıştırılır. Su (2-3 bardak) konup et yumuşayıncaya
kadar pişirilir. Yıkanıp ayıklandıktan sonra doğranmış sebze ete ilave edilir.
Karıştırılıp kapak kapatılır. Orta ateşte 5-10 dakika kavrulur. Üzerini
geçmeyecek kadar su konup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (taze
sebzeler kendisi su bıraktığı için az su koymalı, gerektiğinde azar azar sıcak
su ilave edilmelidir.) Ateşten alınmadan 5-10 dakika önce tuz atılır. Afiyet
olsun.
0 Yorumlar