Patlıcan püresi için:
6 adet patlıcan
1 kaşık un
1 kaşık yağ
2 kaşık kaşar peyniri rendesi
1 su bardağı süt
1 avuç maydanoz
Tuz
Karabiber
Kebap için:
1 kg. Kuşbaşı et (koyun veya dana)
2 adet soğan
2-3 adet domates
2 kaşık yağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur. Soyulmuş ve doğranmış
domates konup karıştırılır. Su (2-3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya
kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır. Etin suyu 1-1,5 kepçe kadar olmalıdır.
Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir. Kabukları soyulup
incecik kıyılır. Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Patlıcanlar, rende kaşar, süt
konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır. Püre ile kebap servis tabağına isteğe
göre yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süslenir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar