1 kg dana kıyma
400 gram un
5 adet soğan
2 tatlı kaşığı karabiber
2 bardak sıvı yağ
1 bağ maydanoz
1 paket karbonat
400 gram un
5 adet soğan
2 tatlı kaşığı karabiber
2 bardak sıvı yağ
1 bağ maydanoz
1 paket karbonat
2 adet yumurta
Hazırlanışı:
Hazırlanışı:
Kıymanın üzerine yumurtalar kırılır ve yemeklik doğranan 5
soğan katılır. Üzerine ince doğranan 1 bir bağ maydanoz, karbonat, karabiber
serpilir. Malzemelerle karışan kıyma un eklenerek yoğurulur. Yoğurulan köfte
harcından bezeler koparılarak unla yuvarlanır. Masaya serpilen unda köfte harcı
merdane ile incecik açılır. Açılan köfte harçları önce ısıtılan yağsız tavada
çevirilerek kızartılır daha sonra da yağda kızartılarak servis tabağında üst
üste dizilir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar