Uşak Ebem Köftesi Tarifi (Yöresel)

Malzemeler:
1 kg dana kıyma
400 gram un
5 adet soğan
2 tatlı kaşığı karabiber
2 bardak sıvı yağ
1 bağ maydanoz
1 paket karbonat
2 adet yumurta
Hazırlanışı:
Kıymanın üzerine yumurtalar kırılır ve yemeklik doğranan 5 soğan katılır. Üzerine ince doğranan 1 bir bağ maydanoz, karbonat, karabiber serpilir. Malzemelerle karışan kıyma un eklenerek yoğurulur. Yoğurulan köfte harcından bezeler koparılarak unla yuvarlanır. Masaya serpilen unda köfte harcı merdane ile incecik açılır. Açılan köfte harçları önce ısıtılan yağsız tavada çevirilerek kızartılır daha sonra da yağda kızartılarak servis tabağında üst üste dizilir. Afiyet olsun.



Yorum Gönder

0 Yorumlar