Çankırı Mantısı Tarifi (Yöresel)


Malzemeler:
2,5 bardak un
1 adet yumurta
Yeterli miktar tuz konularak katı bir hamur
200 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
1 adet soğan tuz
Karabiber
Nane
Hazırlanışı:
Un, yumurta ve yeteri miktar tuz konularak katı bir hamur elde edilir. Büyükçe pazılanarak dinlenmeye bırakılır. Kıymaya, ince kıyılmış yarım demet maydanoz ve soğan, tuz, karabiber ve nane eklenir ve yoğrularak iç malzemesi elde edilir. Pazılar un yardımıyla 2 mm kalınlığında açılır. Enine ve boyuna 2 cm aralıklarla kesilerek ortaya çıkan karelerin içine bir miktar malzeme konulmak suretiyle kapatılır. Kaynamış tuzlu suya atılmak suretiyle pişirilir. Süzgeçle ayrı bir kaba alınan yemek üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir. Yağ, salça, biber ve nane ile yapılan karışım üzerine dökülerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar