2,5 bardak un
1 adet yumurta
Yeterli miktar tuz konularak katı bir hamur
200 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
1 adet soğan tuz
Karabiber
Nane
Hazırlanışı:
Un, yumurta ve yeteri miktar tuz konularak katı bir hamur
elde edilir. Büyükçe pazılanarak dinlenmeye bırakılır. Kıymaya, ince kıyılmış
yarım demet maydanoz ve soğan, tuz, karabiber ve nane eklenir ve yoğrularak iç
malzemesi elde edilir. Pazılar un yardımıyla 2 mm kalınlığında açılır. Enine ve
boyuna 2 cm aralıklarla kesilerek ortaya çıkan karelerin içine bir miktar
malzeme konulmak suretiyle kapatılır. Kaynamış tuzlu suya atılmak suretiyle
pişirilir. Süzgeçle ayrı bir kaba alınan yemek üzerine sarımsaklı yoğurt ilave
edilir. Yağ, salça, biber ve nane ile yapılan karışım üzerine dökülerek servis
yapılır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar