4 orta boy patlıcan
2 diş sarımsak
4-5 adet taze ceviz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle patlıcanları bir güzel hazırlayın. Sarımsakları
soyun, ince ince kıyın. Taze cevizleri zedelemeden kırın, ince açık sarı zarlarını
soyun, elinizle küçük taneler haline getirin. Salata tabağında limonda beklemiş
közlenmiş patlıcanları ince kıyın, sarımsak, ceviz, zeytinyağı, limon suyu ve
tuzu ekleyip karıştırın. Közlenmiş patlıcanı ezerek sadece sarımsaklı yoğurt
veya sadece zeytinyağı ve limon ile karıştırıp sofraya getirebilirsiniz. Bu
salataya mevsiminde kıyılmış taze fındık da değişik bir tat verir.
0 Yorumlar