Sıvıyağ
Kemiksiz kuzu eti
Soğan
Baharat (kimyon, kekik vs.)
Tuz
Baharat (kimyon, kekik vs.)
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Öncelikle taze et dövülerek hamur haline getirilir, baharatla yoğrulur köfte yapılır. İnce doğranmış soğanlar suda tuzla birlikte kaynatılır, kaynayan suya köfteler atılır. Piştikten sonra bir saat kadar dinlendirilen köfteler, pilav üzerine konularak servis yapılır.
Öncelikle taze et dövülerek hamur haline getirilir, baharatla yoğrulur köfte yapılır. İnce doğranmış soğanlar suda tuzla birlikte kaynatılır, kaynayan suya köfteler atılır. Piştikten sonra bir saat kadar dinlendirilen köfteler, pilav üzerine konularak servis yapılır.
0 Yorumlar