250 gram kalamar
1 çay kaşığı kabartma
tozu
1 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı un
Kızartma için sıvı yağ
Sosu için
2 tatlı kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı
Mayonez
1 küçük salatalık turşusu
2 tatlı kaşığı limon
suyu
Yarım demet dereotu
Hazırlanışı:
Balıkçıya temizletip
alacağınız kalamarları yıkayın. Yarım santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın.
Üzerlerine karbonat, sirke, limon suyu ve toz şekeri dökün. Arada bir karıştırarak
bir gece buzdolabında bu karışımın içinde bekletin. Derin bir tavada yağı kızdırdıktan
sonra ateşin gücünü biraz azaltın. Kalamarları una bulayın, tavaya atarak kızartın.
Delikli kepçe ile yağdan çıkartın. Kağıt mutfak havlusunda fazla yağını süzün.
Yanında sosu ile sıcak servis yapın. Sosu için sarmısağı ezin. Salatalık turşusunu
küçük küpler şeklinde doğrayın. Dereotunu ince ince kıyın. Yoğurt, mayonez,
sarmısak, turşu, limon suyu ve dereotunu birlikte karıştırın. Bir saat kadar
buzdolabında bekletin. Kalamar tavayı yanında sos yerine limon dilimleri ile de
servis yapabilirsiniz. Kalamarların iyi kızarması için pişme süresinin uzun
olması bunun için de ateşin kuvvetli olmaması gerekir.
0 Yorumlar