3 kabak
5 adet taze soğan (veya 1 kuru soğan)
3 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz ve dereotu
3 adet yumurta
3 kaşık un
Tuz
Karabiber
1 bardak ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
İlk olarak Kabak kazınıp ince rendelenir. Doğranmış soğan,
biber, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, yumurta, un konup karıştırılır. Kızgın
yağa kaşık kaşık döküp iki tarafı da kızartılır.
Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır. Tabağa
alınarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Dip Not: Mücverinizi,
kabak yerine rendelenmiş patates ve ince doğranarak az haşlanmış pırasa ile de yapabilirsiniz.
1 Yorumlar
kabak mücveri için herkesin ayrı bir tarifi olmalı değişik varyasyonlar oluşturmak çok lezzetli ve kolay
YanıtlaSil