1/2 kg. Taze iç bakla
1/2 bardak zeytinyağ
6 adet enginar
2 adet soğan
1 kahve kaşığı şeker
1 adet Limon
Yarım demet dereotu
Tuz
Hazırlanışı:
Enginarların taç yaprakları sıyrılarak koparılır. Uç kısımları
kesilip fazla derinleşmeden soyulur. İçleri kaşıkla çıkarılıp tuzlu limonlu su
içine bırakılır. Saplar dibinden kesilir. Özü çıkana kadar soyulur, küçük doğranır.
İnce doğranmış soğan zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur. Enginarlar
bütün, saplar doğranmış olarak konur, 23 bardak su ilavesi ile yarı pişirilir. Kabuğu
çıkarılmış iç bakla, tuz, şeker konur. Kapak kapatılıp yavaş yavaş pişirilir.
Soğuyunca baklalar enginarların çukur yerlerine doldurulur.
Üzerine kıyılmış dereotu serpilir. Dip Not:
Bakla yerine iç bezelye ve havuç da kullanabilirsiniz.
0 Yorumlar