250 gram küçük karides
1 adet orta boy domates
1 adet çarliston biber
1 adet sivri biber
8 küçük kültür mantarı
1 pırasa
1 küçük havuç
2 dal kereviz yaprağı
Yarım demet maydanozun sapları
8 yeşil zeytin
1 yemek kaşığı doğranmış
Salatalık turşusu
Yarım demet maydanozun yaprağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle pırasayı güzelce yıkayın (sebzeleri sirke ile
yıkamak en iyisi), dış kabuğunu soyun, beyaz ve yeşil kısımlarını yarım santim
kalınlığında doğrayın. Havucu kazıyın, yıkayın, yarım santim kalınlığında doğrayın.
Kereviz yaprağını yıkayın. Maydanozu yıkayın, saplarını kesin, yapraklarını
ince doğrayın. Pırasa, havuç, kereviz yaprağını ve maydanoz saplarını tuz ile
birlikte içinde soğuk su olan bir tencereye koyun, fokurdamaya başladıktan
sonra 10 dakika süre ile kaynatın. Sürenin sonunda karidesleri kaynar suya atın,
zedelemeden kevgir ile karıştırarak 3-4 dakika haşlayın, tencereyi süzgece boşaltın,
soğumaya bırakın. Soğuyan karideslerin kafalarını atın, kabuklarını ayıklayın. Servise
hazırdır, afiyet olsun.
0 Yorumlar