Ev Yapımı İrmikli Puding Tarifi (Özel)

Malzemeler:
1 lt süt
120 gram irmik
180 gram şeker
1 kahve kaşığı tuz
50 gram tereyağ
Yarım limon kabuğu rendesi
Yarım çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı şeker
Yarım kahve fincanı ahududu likörü
2 fincan ahududu şurubu
Hazırlanışı:
Tencereyi yarım çorba kaşığı margarin yada tereyağ ile güzelce yağladıktan sonra üstüne büyük bir çorba kaşığı toz şeker katılarak, yağlanmış olan tencerenin iç ve yanlarını toz şekerlemek suretiyle yağ, şekerden görünmez bir hale getirilir. Soran, bir tencereye içindeki süt, 180 gram şeker, 50 gram tereyağ , 1 kahve kaşığı tuz atılarak süt kaynamaya bırakılır. Süt kaynadığında limon kabuğu rendesi ve irmik eklenir kısık ateşte karışım koyu bir kıvam alana kadar 20 dakika kadar karıştırılarak pişirilir. Daha sonra bu karışım başta hazırladığımız yağlanmış, şekerlenmiş tencereye alınır ve 20 dakika kadar kızgın fırında pişirilir. Piştikten sonra tamamen soğuması beklenir. Soğuyunca pudingin kalıba yapışık olan yan kısımları bıçak yardımı ile sıyrıldıktan sonra alt kısımda yapışıklığın gitmesi için kalıp az bir süre ateşte tutulur ve puding tabağa alınarak, üstüne ahududu şurubu yada likörü dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar