1/2 kg. yoğurt
3 olgun domates
3 salçalık biber
3 soğan
7 8 sivri biber
Tuz
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Önce domates, biber yıkanır, soğan soyulur ve doğranır. Buna
tuz ve yoğurt konup karıştırılır.
Elenmiş un ile katı hamur yapılır. Emaye, cam veya çelik bir
kaba alınıp üzeri örtülür.
Her gün yoğrulur. Sulanırsa un konur. 10-12 gün bekletilir.
Sonra temiz bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökülür. Biraz kuruyunca
parçalar daha küçültülür. En son olarak kevgirden geçirilip gölgede iyice
kurutulur. Bez bir torbaya konup saklanır.
Tarhana pişirilirken:
Eğer dört kişi için yapacaksak 4 çorba kaşığı tarhana ılık
su ile ıslatılır. 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile bir kaşık kıyma kavrulur. İstenirse
kaşığın ucu ile salça konur. Su bardağı su ile birlikte ıslatılmış tarhana
ilave edilir. Karıştırarak kaynatılır. Tuz atılır. Ateş kapatılıp tencere kapağı
örtülür. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar