Gerçek Köy Tarhanası Tarifi

Malzemeler:
1/2 kg. yoğurt
3 olgun domates
3 salçalık biber
3 soğan
7 8 sivri biber
Tuz
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Önce domates, biber yıkanır, soğan soyulur ve doğranır. Buna tuz ve yoğurt konup karıştırılır.
Elenmiş un ile katı hamur yapılır. Emaye, cam veya çelik bir kaba alınıp üzeri örtülür.
Her gün yoğrulur. Sulanırsa un konur. 10-12 gün bekletilir. Sonra temiz bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökülür. Biraz kuruyunca parçalar daha küçültülür. En son olarak kevgirden geçirilip gölgede iyice kurutulur. Bez bir torbaya konup saklanır.
Tarhana pişirilirken:
Eğer dört kişi için yapacaksak 4 çorba kaşığı tarhana ılık su ile ıslatılır. 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile bir kaşık kıyma kavrulur. İstenirse kaşığın ucu ile salça konur. Su bardağı su ile birlikte ıslatılmış tarhana ilave edilir. Karıştırarak kaynatılır. Tuz atılır. Ateş kapatılıp tencere kapağı örtülür. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar