400 gr. Kıyma
Yarım su bardağı pirinç
2- 3 soğan
Yarım demet maydanoz, dereotu
1 avuç taze nane veya 2 tutam kuru nane
2 domates veya 1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı yağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Biberler hazırlanır içi çıkarılır. Soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates küçük doğranır. Tuz, karabiber, kıyma
ve 1 kaşık yağ konup yoğrulur. En son ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilir.
Karıştırılıp hazırlanan sebzelere doldurulur. Tencereye dizilip 1 kaşık yağ, 1
bardak salçalı su konur. Orta ateşte pişirilir. (gerekirse pişerken azar azar
su ilave edebilirsiniz.) Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar