Ev Yapımı Gerçek İşkembe Çorbası Tarifi

Malzemeler:
1 kg. Dana işkembesi
2 çorba kaşığı yağ
3 4 diş sarımsak
2 kaşık un
2 kahve fincanı sirke
Yarım kahve kaşığı kırmızı biber
Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle işkembe yıkanır. Bir avuç tuzla tuzlanıp, iç içe geçirilip, birkaç saat bırakılır. Sonra bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır. 8-10 bardak su ile düdüklüde iyice haşlanır. Soğuyunca ince ince kıyılır. Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Kıyılmış işkembe ve haşlama suyu konup 2 3 taşım kaynatılır. Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür. Sarımsaklı sirke ile servis yapılır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. İşkembe canavarı13 Mart 2013 23:35

    Hazır işkembe çorbalarının tadı çok kötü zaten. Ev yapımı işkembe çorbası gibisi yok birkaç denemede daha iyi sonuçlar alıyorsunuz.

    YanıtlaSil