350 gram iri mantar
6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet maydanoz
Karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.
Tuz
Hazırlanışı:
Mantarların üzerindeki çamur ve toprakları elinizle ovarak
temizleyin. İyice yıkayın saplarını yuvarlak kısımlarını zedelemeden parmaklarınızla
hafifçe bastırıp ve döndürerek çıkartın. Soğuk suya atın. Maydanozu yıkayın sap
ve dallarını ayıklayın ve yapraklarını ince ince kıyın. Sarımsakları ayıklayın havan
veya el presinde ezin maydanoza katın. Sarımsakları maydanoza tuz karabiber ve
zeytinyağını ilave edin ve karıştırın. Sudaki mantarları çıkartın ters çevirip
içlerindeki suyu boşaltın bir küçük kaşık yardımı ile içlerini sarımsaklı
maydanozla doldurun. Üzerlerine kırmızı pul biber ekin ve fırının üstten ızgarasında
yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantarların içine sarımsaklı maydanoz yerine
karides peynir dereotu veya kaşar peyniri de koyabilirsiniz.
0 Yorumlar