Ev Yapımı Mantar Izgara Tarifi (Özel)


Malzemeler:
350 gram iri mantar
6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet maydanoz
Karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.
Tuz
Hazırlanışı:
Mantarların üzerindeki çamur ve toprakları elinizle ovarak temizleyin. İyice yıkayın saplarını yuvarlak kısımlarını zedelemeden parmaklarınızla hafifçe bastırıp ve döndürerek çıkartın. Soğuk suya atın. Maydanozu yıkayın sap ve dallarını ayıklayın ve yapraklarını ince ince kıyın. Sarımsakları ayıklayın havan veya el presinde ezin maydanoza katın. Sarımsakları maydanoza tuz karabiber ve zeytinyağını ilave edin ve karıştırın. Sudaki mantarları çıkartın ters çevirip içlerindeki suyu boşaltın bir küçük kaşık yardımı ile içlerini sarımsaklı maydanozla doldurun. Üzerlerine kırmızı pul biber ekin ve fırının üstten ızgarasında yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantarların içine sarımsaklı maydanoz yerine karides peynir dereotu veya kaşar peyniri de koyabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar