Yarım kg dana işkembesi
4 bardak su
1 adet orta boy soğan
6 diş sarımsak
1 küçük havuç
1 karanfil
3 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 defne yaprağı
Yarım çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz.
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle temizlenmiş olarak alacağınız işkembeyi 1-2 saat
süre ile bol tuzlu soğuk suda bırakın. Soğanın kabuğunu soyun. Bütün bırakın. Sarımsakları
uzunlamasına ikiye bölün. Havucu yıkayın kazıyın ve yuvarlak bir şekilde doğrayın.
Düdüklü tencereye 4 bardak su ile işkembeyi soğanı sarımsakları havucu karanfili
defne yaprağını kekiği ve tuzu koyup bir saat kaynatın. Soğuduktan sonra işkembeyi
rulo haline getirin. 1 santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Bir
tavada zeytinyağını kızdırın işkembelerin iki tarafını da kızartın. İşkembeleri
pişirdikten sonra tavaya ayıklanmış sarımsakları rendelenmiş domatesi kekik kimyon
pul biber ve tuzu katın. 2-3 dakika kaynatın. Sofraya getirirken işkembe kızartmaların
üstüne dökün. Pişirdiğiniz işkembeyi iyice soğutursanız daha kolay dilimleyebilirsiniz.
Pişirdiğiniz işkembe miktarı fazla gelirse rulo yapıp buzlukta
saklayabilirsiniz. Gerektiğinde
dilimleyip kullanabilirsiniz. Sıcak servis ediniz. Afiyet
olsun.
0 Yorumlar