Erzurum Çorbası Tarifi (Yöresel)

Malzemeler:
10 bardak et suyu
250 gr. Kıyma
2 kaşık yağ
1/4 paket hazır erişte makarna
1 kaşık salça
1 avuç maydanoz yaprağı
3 diş sarımsak
2 soğan
2 3 bardak yoğurt
2 kahve kaşığı kuru nane
1 kahve kaşığı kırmızı biber
Tuz,
Karabiber
Hazırlanışı:
Kıyma, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz yoğrulup, fındık büyüklüğünde yuvarlanıp, unlanır.
İnce doğranmış soğan 1 kaşık yağ ile kavrulur. Salça, su ve tuz konup kaynatılır. Küçük küçük kırılmış erişte ve köfteler ilave edilir. Erişte pişince sarımsaklı yoğurt konur ve ateşten alınır. Üzerine kuru nane ve kırmızı biberli yağ gezdirilir.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Kendi yöremin Erzurum çorbasının tarifini görmek beni çok mutlu etti hemen deneyeceğim :)

    YanıtlaSil