400 gr. Kıyma
Yarım su bardağı pirinç
2- 3 soğan
Yarım demet maydanoz, dereotu
1 avuç taze nane veya 2 tutam kuru nane
2 domates veya 1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı yağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Kabaklar hazırlanır. kabak kazılıp oyulur. Soğan, maydanoz, dereotu,
nane, domates küçük doğranır. Tuz, karabiber, kıyma ve 1 kaşık yağ konup yoğrulur.
En son ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilir. Karıştırılıp hazırlanan
sebzelere doldurulur. Tencereye dizilip 1 kaşık yağ, 1 bardak salçalı su konur.
Orta ateşte pişirilir. (gerekirse pişerken azar azar su ilave edebilirsiniz.) Sıcak
olarak servis edilir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar