1,5 bardak kırmızı mercimek
10 bardak et suyu
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yağ
1 adet patates
2 baş soğan
1 yumurta sarısı
Tuz
Kırmızı biber
1 bardak süt
Hazırlanışı:
Mercimek güzelce ayıklanır, yıkanır, patates soyulup
rendelenir.
Soğan çorba tenceresine rendelenir. Yağ ile pembeleştirilir.
Un katılıp biraz daha kavrulur.
Et suyu ve hazırlanan mercimek, rendelenmiş patates katılıp,
iyice pişinceye kadar kaynatılır. Tel süzgeçten kaşık yardımı ile geçirilir. Yumurta
sarısı ile süt çatalla çarpılır; çorba sofraya alınmadan 10 dakika önce çorbaya
ilave edilip karıştırılır. Tuz atılır, ateş kapatılır.
Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir. Servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Not: çorbalara terbiye üç şekilde katılır.
Yumurta sarısı-süt karışımı
Yumurta sarısı-limon suyu karışımı
Yumurta sarısı-limon suyu-un karışımı
0 Yorumlar