10 bardak haşlama balık suyu
2 soğan
1 havuç
5-6 dal kereviz veya maydanoz
1 çay kaşığı tane karabiber
2 diş sarımsak
2 kaşık yağ
1/2 su bardağı pirinç
1-2 limon suyu
2 yumurta sarısı
Defne yaprağı
Tuz
Kırmızı biber
Hazırlanışı:
İlk olarak balık suyunun çıkarılması: Balık temizlenir, yıkanır.
Sıcak su ile ateşe konur, kaynayınca köpüğü alınır. Dörde bölünmüş soğan tane
karabiber, maydanoz sapları, defne yaprağı konup, iyice kaynatılır. Süzülür.
Balık eti mayonezli balık hazırlanmasında, suyu da balık çorbasında kullanılır.
1 havuç, maydanoz, sarımsak ince ince doğranır. Yağla pembeleştirilir. 1 kaşık
un katılır. Biraz daha kavrulur. Balık suyu, yıkanmış pirinç ilave edilir. İyice
pişirilir.
2 yemek saatinden 10 dakika evvel yumurta sarısı ve limon
suyu ile hazırlanmış terbiye katılır. Tuz atılır. Servise hazırdır. Afiyet
olsun.
0 Yorumlar