
150 gram yağsız kıyma
12 adet karabiber
1 su bardağı pirinç
Tuz
Yemeği için:
200 gram kuşbaşı et
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Su
Sosu için:
1 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı nane
Hazırlanışı: Pirinçleri yıkayıp kurumaya bırakın. Öğütücü ile pirinçleri, tuz ve karabiberi un haline getirin. Daha sonra kıyma ekleyerek macun kıvamına getirin. Hamurun üzerine ıslak bir bez örterek kurumasını engelleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve uzun ince şeritler haline getirin. Şeritleri yuvarlayarak nohut büyüklüğünde köfteler olarak parçalara ayırın. Köfteleri nemli bezin altında saklamayı unutmayın. Köfteleri 10 dakika kaynar suda haşlayın sonrasında soğumaya alın. Diğer bir tencerede nohutları ve etleri suda pişirin. Pişen karışıma yuvarlamaları ekleyip kaynamaya bırakın. Yumurta ile yoğurdu çırpın. Daha sonra yuvarlamaların olduğu tencere yavaş yavaş alın ve 10 dakika kadar kaynatın. Bir tavada yağ kızdırılıp nane ile karıştırın. Sosu yemeğinizin üzerine dökerek servis ediniz.
0 Yorumlar