Avcı Çorbası Tarifi

Malzemeler:
3-4 adet domates
200 gram ıspanak
3-4 adet patates
3-4 adet havuç
1 orta boy soğan
100 gram kuzu kuyruğu
1 yemek kaşığı şarap (kırmızı)
1 diş sarımsak

Yapılışı:
Domateslerin kabuklarını soyunuz. Patatesleri minik küpler halinde doğradıktan sonra havuçlardan ince ince 5 cm boyunda doğranır. Soğanlar da doğranır. Kuzu kuyruğu ve sarımsaklar bir tencerede pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra havuç, domates ve ıspanak ilave edilir. Hepsi birlikte 5 dakika daha kavrulur. Sonrasında şarap eklenerek üstüne 1200 ml su eklenir ve tuz, karabiber de ilave edilerek 30 dakika kadar pişirilir. Daha sonra patateslerde eklenerek 10 dakika daha pişirilir.

Servis önerisi: Sevdiklerinize bu çorbayı ikram ederken küp küp kızartılmış ekmek parçaları ile servis edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar