Yöresel Acem Kebabı Tarifi

Malzemeler:
1 çay fincanı kadar nohut
2 adet orta boy soğan
1 çay fincanı kuru bakla
1 kg kuşbaşı et
Yarım kg kuzu kemiği
1 adet orta boy domates
3 bardak su
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kadar limon
Hazırlanışı:
Nohut ve bakla 1 gün öncesinden ıslatılır. Ertesi gün kaynayan suyun içine atılır ve 3 dakika kadar kaynatılır. Soğuduktan sonra tekrar süzülür. Et ve biraz kemik toprak kaba (Güveç kabı)  koyulur.İçine haşlanmış nohut ve bakla, soğan, tuz, karabiber ve 1 çay bardağı su eklenir. Hararetli ateşte ağzı kapalı olarak kaynatılır. Pişince ateşin hararetini düşürerek 1 saat kadar bekletilir. Yüzeyde biriken köpükler alınır. Ateşten alındıktan sonra limon suyu, domates ve 2 bardak su ilave edilerek tekrar kaynatılır. Hepsi piştikten sonra kemikler tencereden alınır ve etler başka bir kaba konur. Son olarak yemeğinde suyu süzülür. Nohut ve baklalar ile püre yapılarak içine ince doğranmış soğan ilave edilir. Servis tabaklarına püre koyularak üzerine etler yerleştirilerek servis yapılır.
Servis önerisi: Süzülen su çorba olarak ta servis edilebilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar