
1 adet tavuk
2 adet havuç
1 bardak süt
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
1 kutu bezelye
Tuz
Hazırlanışı:
Tavuk bol suda haşlanır ve ufak parçalara ayrılır. Daha sonra beşamel hazırlamaya geçilir. Beşamel için; bir tencereye yağ ve un koyulur bir süre kavrulur. Üstüne bir bardak süt ilave edildikten sonra karışım boza kıvamına gelene kadar pişirilir. Sonrasında, önceden haşlanmış ve ufak parçalara bölünmüş havuç ve bezelye eklenir. Karışım fırına dayanıklı bir kaba koyarak tavuğun üstüne dökülür. İyice karıştırdıktan sonra orta ısıdaki fırına sürülür. Üzeri pişene kadar pişirilir. Afiyet olsun
1 Yorumlar
Beşamelli tavuğu hazırlarken hafif salçalı yaptığımda üzerine güzel olmuştu ama çok az.
YanıtlaSil