Konsome Nasıl Yapılır ? Konsome Tarifi

Malzemeler:
Yarım kg yağsız sığır eti
1 yemek kaşığı salça
4 adet büyük boy soğan
2 yumurtanın akı
2 adet nane
1 adet defne yaprağı
1 adet karanfil
3 litre et suyu
200 gram mevsim sebzesi
2 adet tane karabiber
Hazırlanışı:
Makinede eti kalınca çektirilmeli. Mevsiminden seçtiğiniz taze sebzeler ince ince doğranır ve etlerle birlikte bir kapta karıştırılır, yarım litre kadar et suyu ilave edilir. Bu sırada diğer bir kapta salça, tane karabiber, karanfil, defne yaprağı, ve 2 yumurta akı karıştırıldıktan sonra hazırlanan iki karışım karıştırılarak buzdolabına kaldırılır. (Bir gün dolapta saklayınız) Sonraki gün dolaptan alarak tencereye konur, üzerine 3 litre et suyu dökülüp ocağa konur. Hafifçe kaynatılır. Burada dikkat edilecek nokta yüzeyindeki yağları sürekli almanız. Soğanlar fırında 3 dakika kadar pişirildikten sonra konsomeye atılır. Tencere kısık ateşte 5-6 saat kadar kaynatılır. Konsome berraklaşınca ateşten alınır. 15 dakika kadar bekledikten sonra bir yoğurt kesesi yardımı ile süzülür.Sıcak yada soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar