
Yarım kg çilek
2 kahve fincanı su
3 yumurta akı
2,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
300 gram krem şanti
10 yaprak kadar jelatin
2 damla kadar kırmızı şeker boyası
1 damla kadar yeşil şekerci boyası
Hazırlanışı:
Çilekler saplarından arındırılır. Bir tencereye şeker, su ve limon suyu koyularak orta ateşte koyuca bir şurup hazırlanır. 20 dakika önce soğuk su ıslatılmış jelatin yaprakları eklenir ve şurupta eritilir. Başka bir tencereye yumurta akları koyulur biraz tuz eklenerek çırpılır. Kaynayan şurup karıştırılarak bu tencereye azar azar eklenir. Daha sonrasında şekerci boyaları ve çilekler de eklenir. Genişçe bir kaba soğuk su doldurulur. Tencere bu kabın içine koyularak içindekiler koyu pelte kıvamına gelene kadar karıştırılır ve soğutulur. Krem şanti ekleyerek karıştırmaya devam edilir. Sonrasında bir kalıba dökülüp buzluğa alınır. Donduktan sonra buzluktan çıkarılır tabağa ters çevrilerek alınır ve servis edilir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar