Bademli Özel Tatlı Tarifi

Malzemeler:
200 gram iç badem
200 gram toz şeker
6 jelatin yaprağı
750 ml süt
300 gram krem şanti
Hazırlanışı:
Bademleri bir kapta yarım bardak su ile haşlayarak kabuklarından arındırılır. Daha sonra ince ince çekme makinesinde çekilir. Sütü ocağa koyduktan sonra kaynadığında şeker eklenir. Kaynarken sık sık kepçeyle alıp alıp dökün savurun yani. Böyle yirmi dakika devam ettikten sonra bademleri süte atınız. 20 dakika kadar kavrularak kaynatılır. Kıvam bulamaç gibi olmalı. Daha sonra da önceden soğuk su ile ıslattığımız jelatinler atılır. Sıcak süt karıştırılarak soğutulur. Sütlü badem pelteleşmeye başladığında krem şanti eklenir bolca karıştırılıp iyice harman edilir. Sonrasında pelte kıvamında sütlü bademi kalıba dökerek buzdolabında dondurulur. Donduktan sonra çıkarmak için önce kabın altını ılık suya tutun sonra yanlarını hafif sıyırın bir tabağa ters yüz edin. Tatlınız servise hazırdır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar