Beyin Çorbası Tarifi

Malzemeler:
  • 2,5 lt kadar su
  • 2 adet beyin
  • 120 gram margarin
  • 2 adet sulu limon
  • 5 adet yumurta
  • 120 gram un
Hazırlanışı:
Beyinlerin zarlarını çıkardıktan sonra ufak ufak doğranır. Tencerede hafifçe kavrulan yağ ve una et suyu eklenir. Beyinlerde ilave edilerek birlikte kaynatılır. Yumurtanın sarısı ile 2 limon suyu ayrı bir kapta karıştırılır daha sonra tenceredeki karışımdan 3 kaşık alınarak tekrar karıştırılır. Elde edilen terbiye çorbaya geri dökülür 5 dakika daha piştikten sonra ateşten alınır. Afiyet olsun
Servis Önerisi: Çorbanızın yanında sarımsaklı sos ve dilim limon servis ederseniz lezzeti artacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar