Malzemeler:
- 3 su bardağı balık suyu
- 1 limonun suyu
- 3 yumurta
- 1,5 fincan un
- 1 adet havuç
- Tuz
Unu bir tencereye alınız daha sonra üzerine balık suyunu eklerken iyice karışması için bolca karıştırınız. Sonrasında havuçları minik minik doğrayarak karışıma ekleyiniz. Son olarak tuz da eklenerek kaynatmaya başlayınız. Diğer taraftan 3 yumurta sarısı ile limon suyunu çırptıktan sonra tencereden bir miktar karışım alarak, çırptığımız yumurta sarısı limon karışımına ekleyiniz ve tekrar çırpınız. Daha sonra karışımı tekrar tencereye boşaltınız. Karıştırarak pişiriniz. Piştikten sonra ocaktan alıp sıcak şekilde servis ediniz. Afiyet olsun
Servis önerisi: Çorbanızı yanında kızarmış ekmek ve kızarmış halka soğan ile servis edebilirsiniz. Ayrıca sos olarak sarımsaklı bir çorba sosu hazırlarsanız lezzetine doyum olmayacaktır.
0 Yorumlar