Beyaz Peynirli Makarna Tarifi (Özel)

Malzemeler:
350 gram makarna
3 çorba kaşığı tuz
5 çorba kaşığı margarin
150 gram beyaz peynir
16 bardak su
Hazırlanışı:
Tencereye su ve tuz koyulup kaynatılır. Su kaynadığında makarnalar kırılmadan atılır ve 15-20 dakika kadar kaynatılır. Sonrasında makarnalar süzülür ve soğuk sudan geçirilir. Boş tencereye margarin koyulur ve kızdırılır, makarnalar üzerine dökülür ve karıştırılır. Servis yaparken beyaz peynirler ufalanarak makarnanın üzerine serpilir.
Servis önerisi: Dilerseniz peynirinizi lor peyniri seçerek yeşillik ile bir tavada 2-3 dakika az yağda kavurup makarnanın üzerine servis edebilirsiniz. Bu lezzetini arttıracaktır.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. 6 yaşında bir oğlum var bayılıyor peynirli makarnaya çökelek kullanıyorum ben çoğu zaman.

    YanıtlaSil