
1,5 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı margarin
200 gram kıyma
1 dilim ıslanmış ekmek içi
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Pirinçler yıkanıp süzüldükten sonra bir tencereye 1 bardak ılık su koyulur pirinçler de eklendikten sonra 1 çay kaşığı tuz ekilip bir saat kadar bekletilir. Bekletilip suyu süzüldükten sonra 2 yemek kaşığı margarin ile hafif ateşte kavrulur. Bir tencereye 2,5 bardak su konur ve kaynatılır sonrasında kavrulmuş pirinçler içine atılır. Birkaç dakika kadar yüksek ateşte kaynatıldıktan sonra ateş kısılır suyu çekilene kadar beklenir. Ateşten aldıktan sonra kapağın altına demlenmesi için peçete koyulur. Pilav ateşte iken ıslatılmış bir dilim bayat ekmeğin içi ufalanır içine kıyma, tuz ve karabiber eklenerek yoğurulur. Kıvama gelince küçük yuvarlak köfteler yapılır. Tavaya yağ konulup köfteler ve fıstıklar kızartılır. Servis yaparken köfteleri pilavınızın üzerini süsleyecek şekilde yerleştirilir.
Servis önerisi: Dilerseniz pilavınıza bezelye yada mısır ekleyebilirsiniz.
0 Yorumlar