Bahar Çorbası Tarifi

Malzemeler:
  • 8 bardak et suyu
  • 1 demet ıspanak
  • 200 gram pirinç
  • 300 gram bezelye
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 2 kaşık zeytin yağı
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı: Et suyunu bir tencerede tuz ve karabiber ile kaynatınız. Pirinç ve bezelyeler de içine atılarak 15 dakika kadar karıştırarak kaynatmaya devam ediniz. Ispanağı ince ince doğrayarak karışıma ekleyiniz. Son olarak maydanoz sıvıyağ ve zeytin yağı karışıma eklenerek 10 dakika kadar daha kaynatılır hafifçe karıştırarak.

Servis önerisi: Çorbanızın servisini yaparken yanında rendelenmiş kaşarda bulundurabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar