Ayva Marmelatı Tarifi (Özel)

Malzemeler:
1 kg ayva
Yarım limon
1 kg toz şeker
Hazırlanışı:
Ayvalar birkaç parçaya bölünür. Kabukları soyulup çekirdekler yatağı ile çıkarılır ve kararmamaları için soğuk suya atılır. Sonra sudan alınarak bir tencereye yerleştirilir. 3-4 bardak kadar su ilave edilerek ocağa koyulur. Ayvalar yumuşadığında süzgeçten geçirilir ve şeker ilave edilir. Boza kıvamına gelince de limon suyu eklenir. 5 dakika kadar daha ocakta tutulur. Ocaktan aldıktan sonra sıcakken kavanozlara yerleştirilir. Marmelat soğuduktan sonra kavanozların kapakları kapatılır. İhtiyaç duyulduğunda açılır ve kullanılır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar