Ahududu Reçeli Tarifi (Özel)

Malzemeler:
1 kg ahududu
6,5 bardak toz şeker
3 bardak su
2 yemek kaşığı limon suyu
1 bardak yanmamış kireç
Hazırlanışı:
Geniş bir tencereye su doldurulur ve macun halindeki kireç katılarak ertesi güne kadar bırakılır. Ertesi gün durulmuş olan kireçli su başka bir tencereye aktarılır. Suyu bulandırmamaya dikkat ediniz. Diğer bir büyük tencere su ile doldurulur sapları çıkartılmış ahududular içine atılır. 5 dakika kadar suda bekletilir. Elle süzerek dipteki kumlardan kurtarılır. Sonra ahududular kireçli suya atılır ve iki saat bırakılır. Süre bitince çıkarılır ve bol suda yıkanır. Temiz bir tencerede şekerle su eritilir. Koyulaşıp kıvama gelene kadar kaynatılır. (Bir çay fincanına su doldurun şuruptan 1 damla damlatın eğer cam gibi olursa kıvama gelmiş demektir.) Ahududular ve limon suyu yada yarım kahve fincanı suda eritilmiş limon tuzunun yarısı ilave edilir. Kıvama gelene kadar orta ateşte kaynatılır. (Bir tabağa birkaç damla damlatın son damla eğer yayılmadan duruyorsa kıvama gelmiş demektir. Limon suyu yada tuzunun kalan yarısı da ilave edilir, bir taşım kaynatılarak ocaktan alınır. Soğuduktan sonra kavanoza koyulup kapak sıkıca kapatılır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Ahududu reçeli kahvaltıların vazgeçilmez benim için kendim yaptığım için sağlıklı da oluyor. Deneyin derimm :)

    YanıtlaSil