Uskumru Izgara Özel Tarifi

Malzemeler:
1 kg uskumru
Karabirber
Limon
Tuz
Maydonoz
1 fincan zeytinyağı

Hazırlanışı: Temizlemiş olduğunuz balıkları unlayıp tuzlayıp, karabiberini ekleyiniz ve son olarak yağlayınız. Izgaraya dizip 10-12 dakika kadar her yüzünü pişiriniz. (Balıkları maşa yardımıyla çevirirseniz balığı pişerken zedelememiş olursunuz.) Kalan zeytin yağına bir limonun suyunu koyup beyazlaşıncaya kadar karıştırınız. Daha sonra elde ettiğimiz karışıma tuz, karabirber ve ince ince kıydığımız maydonozları ekleyiniz. Balıkları servisi yapacağımız tabağa ekledikten sonra üzerine sosumuzu dökebiliriz. Servis önerisi: Halka halka soğanları balıklarınızın üzerine dizip servis edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar