2,5 kg şeker
700 gr Antep fıstığı (350 gramı minik parçalar haline getirilecek)
1 litreden biraz fazla su
250 gr nişasta
10 gr krem tartar
Hazırlanışı: 2,5
kg şekeri suda eritin. Koyu kıvama geldiğinde nişastayı soğuk su ile katarak
şekerle yedirin. Daha sonra krem tartarı koyarak kıvamına gelinceye kadar karıştırın. İndireceğiniz
zaman fıstıkları bütün olarak atıp birkaç defa daha çevirerek ateşten alınız.
Bademyağı sürülmüş bir tepsiye döküp soğumaya bırakınız. Daha pudra şekeri serperek uzunlamasına çıkarıp, sonra istediğiniz boyda keserek kavanoza koyunuz. Son olarak lokumlarınızı hindistan cevizi ve minik parça antep fıstıkları ile kaplayabilirsiniz.
Lokumun kıvama geldiğinde nişasta kokusu kalmaz, sahlep gibi koyulaşır, tozşekere damlatınca şekere karışmaz ve de bir yere damlayınca yayılmaz. Afiyet olsun..
Bademyağı sürülmüş bir tepsiye döküp soğumaya bırakınız. Daha pudra şekeri serperek uzunlamasına çıkarıp, sonra istediğiniz boyda keserek kavanoza koyunuz. Son olarak lokumlarınızı hindistan cevizi ve minik parça antep fıstıkları ile kaplayabilirsiniz.
Lokumun kıvama geldiğinde nişasta kokusu kalmaz, sahlep gibi koyulaşır, tozşekere damlatınca şekere karışmaz ve de bir yere damlayınca yayılmaz. Afiyet olsun..
0 Yorumlar