Lüfer Izgara Özel Tarifi

Malzemeler:
1 kg lüfer balığı
Maydonoz
Karabiber
Tuz
1 fincan zeytinyağı
Limon

Hazırlanışı: Temizlemiş olduğumuz balıkların baş kısmından başlayıp içini açıyoruz ki balıklarımız iyi pişsin. Daha sonra unlayıp tuzlayıp bir güzel yağlıyoruz. İki tarafını da 10-12 dakika arası bir sürede ızgarada pişirin. artan zeytinyağımızın içine bir limon suyu sıkarak iyice karıstırıyoruz. Bu karışıma tuz, karabiber ve ince ince kıydığımız maydonozlarımızı ekliyoruz. Balıkları servis tabağına yerleştirip üstlerine güzelce hazırladığımız karışımı döküyoruz. Servis için öneri: Balıklarımızın üstüne halka halka tuzlanmış soğan koymanız lezzetini arttıracaktır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar