4 adet alabalık
5 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Limon
Hazırlanışı: Temizlemiş olduğumuz balıkların baş kısmından başlayıp içini açıyoruz ki balıklarımız iyi pişsin. Daha sonra unlayıp tuzlayıp bir güzel yağlıyoruz (eritilmiş tereyağı ile). İki tarafını da 10-12 dakika arası bir sürede ızgarada pişirin (ızgarada balıkların arasına defne yaprağı koyuyoruz). Izgarada pişerken arada üzerlerine tereyağı sürüyoruz. Artan zeytinyağımızın içine bir limon suyu sıkarak iyice karıstırıyoruz. Bu karışıma tuz, karabiber ve ince ince kıydığımız maydonozlarımızı ekliyoruz. Balıkları servis tabağına yerleştirip üstlerine güzelce hazırladığımız karışımı döküyoruz. Servis için öneri: Balıklarımızın üstüne halka halka tuzlanmış soğan koymanız lezzetini arttıracaktır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar