
Malzemeler:
Aldığı kadar un
2 çorba kaşığı kadar kakao
Yarım paket kabartma tozu
25 gr tereyağı
1 yumurta
1 fincan toz şeker
Şurup için:
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Hazırlanışı: Geniş
bir kasede soğuk sütte şekeri karıştırınız, şeker eriyinceye kadar. Başka bir
kapta yumurta ve şekeri çırpın, tereyağıda ekledikten sonra iyice karıştırın. Un,
kakao ve kabartma tozunuda ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayacak kıvama gelene
kadar hamurumuza un ekliyoruz. Ceviz büyüklüğünde hamur parçalarını alınıp yuvarlayınız,
tepsiye koyup. 170 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan
kurabiyeler kasede hazırladığımız şurubun içerisine batırın. Şurup artarsa servis
tabağının üstündeki kurabiyelerin üzerine dökünüz ve kurabiyeleri biraz
dinlendiriniz. Üzerine süs olarak Hindistan cevizi ve Antep fıstığı
ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun
1 Yorumlar
Browni kekini duymuştum ama bu browni kurabiyesini ilk burda gördüm denicem bakalım güzel olucak mı
YanıtlaSil