
1 kg. kadar balık (tekir, levrek, kefal vs.)
1 kutu konserve veya paket mantar
1 fincan sıvıyağ
3 fincan su
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 kaşık un
3 adet domates
1 adet havuç
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı galeta unu
Hazırlanışı: Temizlenmiş balıklarımızı tuzladıktan ve birberledikten sonra tepsiye yerleştiriniz. Orta boy bir tencereye doğradığımız soğanıi yağı ve ince ince doğradığımız havucu kavuruyoruz. Domatesleri de küp küp doğrayıp biraz daha kavuruyoruz. Mantarları da küp küp hazırlayıp karışıma ekleyiniz. Ezdiğimiz sarımsağı ve unu da ekleyip karıştırıyoruz. Suyu ve tuzu ekleyip mantarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Su eksilirse ilave edebiliriz. Mantarlar pişince tepsideki balıkların üzerine döküyoruz. Daha sonra balıkların üzerine galeta ununu serpiyoruz. Önceden ısıttığımız fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz. Pişirme önerisi: Cam bir tepsiniz varsa cam kullanınız ve direk cam tepside servis ediniz.
0 Yorumlar