2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kek için yağlı kağıt
Sos için malzemeler:
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
Krema için malzemeler:
Yarım litre litre süt
1 bardağa yakın şeker
1 bardağa yakın un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 ufak paket labne peyniri
Hazırlanışı: Yumurtaları derin bir kaba kırıp şekeri ilave
ettikten sonra iyice çırpın. Sıvıyağı, sütü ve vanilyayı ekleyip hepsini tekrar
çırpın. Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta yumurtalı karışıma ilave ederek karıştırın.
Tepsinize yağlı kağıdı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175º C fırında
pişirin.Sos için ise kakao,şeker ve sütü güzelce karıştırın. Soğuduktan sonra
minik parçalar halinde kesin ve sosla kaplayın parçaları. Soslu parçaları buz
dolabına yerleştirin. Geniş bir kapta un, şeker, yumurta, vanilyayı karıştırın.
Sütüde ekleyerek kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağı
kapatıp labne peynirini ekleyerek karıştırın.Buzdolabında soğuttuğunuz sosa
bulanmış minik kekleri yan tarafından ikiye bölün ve arasına kremayı sürün. Daha
sonra minik keklerimizi Hindistan ceviziyle servis ediniz. Afiyet olsun..
1 Yorumlar
Çocuğuma hazır şeylerden alacağıma bunu yapıyorum. Al bak halley bu diyorum çok seviyor :) Benimde içim rahat etmiş oluyor ne yediğini biliyorum.
YanıtlaSil